Human-Library-20-300x204Hvis du overvejer at prøve et udlån fra Menneskebiblioteket, så er det en god idé, at du først orienterer dig omkring vores regler for udlån. Så du er med på, hvad det er for en ramme, vi tilbyder dig, og hvordan du bedst kan forberede dig på dit møde med din bog.

Lånerkort

Før du kan komme i gang, skal du henvende dig til en bibliotekar ved skranken og få lavet et lånerkort. Alle læsere skal have et lånerkort. Det hjælper dig med at holde styr på din litteratur og afleveringstider, som ALTID skal overholdes uanset hvad.

Varighed

Varighed af udlån er typisk tyve til tredive minutter. Det fremgår tydeligt på dagen, ligesom din bibliotekar vil informere dig om varighed og afleveringstidspunkt.

Læsning

Du må frit tage din bog med rundt i bygningen, men ikke udenfor (uden aftale med bibliotekaren). Du må heller ikke tage din bog med hjem, ligesom bogen ikke må overdrages til andre læsere.  Bogen skal afleveres i samme stand som ved udlånets start.

Adfærd

Alle vores bøger er frivillige, der stiller op for at dele deres emne og svare ærligt på dine spørgsmål. De forventer at møde oprigtige læsere, som har gjort sig nogle tanker om det emne, der er i spil, og som har respekt for det menneske, de skal møde. Enhver bog kan afbryde en læsning på ethvert tidspunkt, hvis de ikke føler sig godt tilpas eller finder læserens adfærd upassende.

Forberedelse

Uanset hvilket emne du søger mere viden om, så er det vigtigt, at du er nysgerrig og parat til at kommunikere med din bog. Føl dig fri til netop at stille de spørgsmål, som du ikke ville turde stille andre steder. Grib chancen og spørg din bog…

Velkommen til Menneskebiblioteket og rigtig god fornøjelse…