Menneskebiblioteket er et sted hvor du kan låne mennesker, der repræsenterer grupper i samfundet, som hyppigt er udsat for fordomme, stigmatisering eller diskrimination på grund af deres overbevisning, livstil, handicap, sociale status, seksualitet, beskæftigelse eller etnisk oprindelse.

Menneskebiblioteket er også en forening, hvor vi arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed med fokus på samfundets mest udsatte grupper. Det gør vi blandt andet ved at skabe et dialogrum, hvor svære emner og spørgsmål kan drøftes åbent uden fordømmelse. Et sted, hvor mennesker der ellers aldrig ville mødes og tale sammen, kan finde plads til samtale. En mulighed for at udfordre sine fordomme. Finde ud af, om det du gik og troede, nu osse passer.

Vores arrangementer er henlagt til enhver type af uddannelsesinstitutioner, offentlige biblioteker, men også i organisationer, private virksomheder og større offentlige arrangementer, indgår der Menneskebiblioteker.

Alle bøger der udgives af Foreningen Menneskebiblioteket medvirker frivilligt og ulønnet. Udlån af bøger fra biblioteket er altid gratis og lånerkort udstedes af bibliotekaren ved skranken.

Vi glæder os til at møde dig.